Activiteiten

Hoe pak ik een inclusieve brainstorm aan?

Hoe kan inclusief ontwerp helpen je diensten anders vorm te geven? Ontdek onze tool die uitdagingen rond digitale inclusie gebruikt ter ondersteuning van creativiteit.

Het onderwerp: de inclusieve brainstorm

Heb je al eens de kans gehad om zelf een brainstorm te organiseren of om eraan deel te nemen en heb je zin om je competenties uit te breiden?

Door rekening te houden met digitale inclusie tijdens een ideation-proces ben je er zeker van dat je je niet laat beperken door je eigen vooroordelen. De verschillende hindernissen die je tegenkomt zorgen ervoor dat je je bewust wordt van meerdere aspecten van digitale inclusie en dat je samen met je team oplossingen vindt.

Ontmoet onze coaches tijdens een interactieve sessie waarin je de kans krijgt om als een van de eersten onze nieuwe tool 'Inclusieve brainstorm' uit te proberen en om deze tool te helpen verbeteren.

Ontdek meer over inclusief ontwerpen

De 4 stappen die samen een inclusieve brainstorm vormen
Het proces van een inclusieve brainstorm geïllustreerd

Wie kan deelnemen?

Op de masterclasses zijn alle medewerkers van federale organisaties welkom die geïnteresseerd zijn in de ontwikkeling van producten en diensten in functie van de noden van de gebruikers (burgers, bedrijven of andere medewerkers). Je rol maakt niet uit: productverantwoordelijke, businessanalist, projectmanager, communicatieverantwoordelijke, change of innovation manager — onze deuren staan wagenwijd open! De plaatsen zijn beperkt tot 12 deelnemers per sessie. We organiseren regelmatig masterclasses voor medewerkers die willen leren hoe ze design thinking of de applicaties daarrond beter kunnen toepassen. Wat basiskennis is wel aanbevolen. In dit geval, kennis over de tool User journey.

Een nieuw format: de mini-masterclass

Het team van Digital Open introduceert een nieuw educatief format, de mini-masterclasses. Een mini-masterclass biedt meerdere mogelijkheden:

  • nieuwe methodes uitproberen onder begeleiding van experts;
  • vragen rechtstreeks aan experts stellen;
  • netwerken en ervaringen uitwisselen met collega’s van andere instanties, met gelijkaardige interesses.

Coaches

Yalenka Mariën en Jeroen Depuydt zijn twee van onze coaches met veel ervaring in het plannen en uitvoeren van gebruikersonderzoek en het communiceren van de inzichten, met extra aandacht voor inclusie. Lucie Barthlen is business designer bij FOD BOSA en heeft een eerste onderzoek uitgevoerd om de uitdagingen op het vlak van digitale inclusie beter te begrijpen en om mogelijke acties in de context van federale administraties te verkennen.

Wat is ideation?

Masterclass

Publicatiedatum

Deze pagina delen